پژوهشگاه نیرو

تاریخ: 18 تیر 1401

نمود هم افزایی عناصر زیست بوم نوآوری در رویداد "نیازهای فناورانه و فرصت‎های سرمایه‎گذاری در حوزه‎های آب، برق و انرژی ویژه استان‎های شرق و شمال شرق کشور

رویداد "نیازهای فناورانه و فرصت‎های سرمایه‎گذاری در حوزه‎های آب، برق و انرژی ویژه استان‎های شرق و شمال شرق کشور" در 15 و 16 تیرماه و به همت مجتمع آموزشی و پژوهشی خراسان پژوهشگاه نیرو و شرکت شتاب دهنده آب و انرژی لیان در محل نمایشگاه‎های بین‎المللی مشهد با مشارکت حدودا 250 نفر از مدیران شرکت‎های تابعه وزارت نیرو، مدیران ارشد ساتبا، شرکت شرکت مادر تخصصی برق حرارتی و توانیر برگزار شد.
در این رویداد که به منظور حل نیاز‌های فناورانه شرکت‌های تابعه برگزار گردید، به منظور تامین مالی این نیاز‌ها مقرر شد صندوق نواوری با محوریت شتاب دهنده آب و انرژی لیان، نیاز‌های فناورانه شرکت‌های تابعه وزارت نیرو را به منظور تامین مالی جمعی معرفی نماید؛ که با توجه به سودآوری این پروژه‌ها و همچنین رفع نیاز مستقیم مردم و با مشارکت مردم تامین مالی این نیاز‌ها نیز صورت پذیرد.
حضور ۲۲ نفر از مدیران عامل شرکت‌های تابعه وزارت نیرو خبر از اهمیت دادن این مدیران به مساله دانش بنیان و ایجاد اشتغال پایدار در این سال دارد.در این رویداد اتفاقات مثبتی در خصوص ایجاد اشتغال پایدار در کشور و همچنین هم افزایی عناصر زیست بوم نوآوری رخ داد که از جمله می‌توان به معرفی 34 فرصت سرمایه‎گذاری از سوی شرکت‎های تابعه وزارت نیرو به ارزش 13 هزار میلیارد تومان و معرفی 52 نیاز فناورانه از سوی شرکت‎های تابعه وزارت نیرو اشاره کرد.
از نکات مثبت این رویداد توافق اولیه به منظور تامین مالی پروژه ساخت داخل قطعات توربین V94.2 میان شرکت‌ تولید نیروی برق خراسان، صندوق نوآوری و شکوفایی و شتابدهنده آب و انرژی لیان بود که اقدامی مثبت در جهت تقویت شرکت‎های دانش‎بنیان و همچنین در صورت اجرایی شدن، ارزآوری اقتصادی مناسبی برای شرکت مادر تخصصی برق حرارتی ایجاد خواهد نمود.
از دیگر اتفاقات مثبت این رویداد توافق اولیه برای احداث کارخانه نوآوری big data در پارک نیرو و یا مجتمع خراسان پژوهشگاه نیرو با همکاری شرکت آبفای خراسان رضوی، مرکز توسعه فناوری برق و انرژی، صندوق نوآوری و شکوفایی، و شتابدهنده آب و انرژی لیان می‎باشد که اجرایی شدن این موضوع از سوی ستاد آب و انرژی معاونت علمی ریاست جمهوری نیز پیگری خواهد شد.
همچنین اتفاقات مثبت در خصوص انتقال سه نیاز فناورانه مطروحه در رویداد "نیازهای فناورانه و فرصت‎های سرمایه‎گذاری در حوزه‎های آب، برق و انرژی ویژه استان‎های شرق و شمال شرق کشور" از دیگر نتایج مثبت برگزاری این رویداد می باشد.
با توجه به عملگرایی برگزارکنندگان و مشارکت‎کنندگان رویداد "نیازهای فناورانه و فرصت‎های سرمایه‎گذاری در حوزه‎های آب، برق و انرژی ویژه استان‎های شرق و شمال شرق کشور" سه موضوع مطروحه در رویداد مذکور به بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست معرفی شدند.
"نصب درایو کنترل دور متغیر بر روی پمپ‎های چاه‎های کشاورزی به تعداد ۱۰۰۰ دستگاه" که از سوی شرکت آب منطقه‎ای خراسان رضوی مطرح گردید و مقرر شد با حمایت صندوق نوآوری و شکوفای و شتاب‎دهنده آب و انرژی لیان اقدامات لازم جهت اجرایی شدن پروژه در سال جاری انجام گردد.
"تعویض 10،000 دستگاه کولر گازی پرمصرف" به همت شرکت برق منطقه‎ای خراسان شمالی و با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و شتاب‎دهنده آب و انرژی لیان این طرح نیز علاوه بر معرفی به صندوق پژوهش و فناوی صنعت برق و انرژی به منظور سرمایه‎گذاری صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی، در بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست معرفی گردید.
با همکاری برق منطقه‎ای سیستان و بلوچستان و شرکت تامین تجهیز ایرانیان و حمایت موسسه دانشمند بنیاد مستضعفان و همکاری صندوق نوآوری و شکوفای و شتاب‎دهنده آب و انرژی لیان طرح تامین 10،000 دستگاه کولر آبی فوق کم مصرف در استان سیستان و بلوچستان اجرایی شود. همچنین این طرح نیز در بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست معرفی گردید.
امید است برگزاری رویدادهای اینچنینی که قدم عملی در جهت ایجاد اشتغال پایدار و محرومیت‌زدایی هستند در کشور بیشتر برگزار شود. همچنین می بایست با رصد پیگیری پیشرفت موارد مطروحه از اجرایی شدن این اقدامات مردم را مطلع نمود.